Dagstur Mullfjället
Datum
25/6, 1/7, 13/7, 4/8
Längd
Heldag
Plats
Mullfjället/Duved
Pris
1300 kr/pers anmälningsavgift 500 kr
Antal deltagare
10 st/tur
Svårighetsgrad vandring
Lätt men krävande pga tid och höjdmeter
BOKA
21-24 juli 2022
Jämtlandstriangeln
Beskrivning
Att vandra i våra Svenska fjäll tillsammans är en härlig upplevelse. Vi delar minnen från turen med varandra och andra. Den här turen vill jag dela med er och få njutbara dagar i vår vackra natur.

Jag har valt en tur som gör att vi kommer få uppleva Duveds vackra Mullfjäll. Mullfjället ligger väster om Åreskutan. Detta fjäll är magiskt att vandra på och vi kommer troligtvis inte träffa många människor. Den här turen behöver man inte ha någon fjällvana för att ge sig ut på, däremot kommer ju kännas ordentligt i benen då vi skall bege oss upp på toppen 1031 möh och vi kommer vara i rörelse hela dagen, så lite kondition och muskler kan behövas för att få en njutbar tur.

Vår färd genom fjällskogen, första delen är lättvandrad och efter en stig, men det går ju uppför så det känns i benen ändå. Vi tar flera stopp bara för att pusta så att vi kan återhämta oss, men vi behöver också energi så förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika kommer intas. När vi lämnar fjällskogen ska vi ta oss upp för en rejäl stigning, den är intensiv men belöningen är slående om molnen håller sig borta med vacker utsikt ända till Snasarhögarna, Getryggen och Sylarna. Efter lunch beger vi oss längre in mot Forsaskalet, väl där inne i dalen har vi fjäll åt alla håll och kanter, det känns som vi är mitt ute i ingenstans.

Har vi tur ser vi fina fjällblommor (beroende på årstid), renar och jag berättar gärna om både blommor och den samiska kulturen. Något annat som brukar vara spännande att höra är om mitt år då jag bodde i tält på heltid. Men främst skall vi njuta av fjället och tystnaden kan vara nog så njutbart.

Nu kommer finalen på turen, vi skall upp på Mullfjällets topp 1031 möh och som ni förstår går det uppför. Men vi tar det lugnt och försiktigt upp. Väl där uppe har vi en slående utsikt med fjäll så långt ögat kan nå. Vi intar sista fikat där uppe innan nedstigningen mot Duved börjar.

Min känsla är att vi kommer ned med trötta ben men vi kommer vara lyckliga i hjärtat för att vi fått uppleva en säregen tur i en liten undangömd del av Åre.
Praktisk information
Deltagarna har med sig eget fika, egen lunch och dryck. Vid bokningsbekräftelsen skickas mer ingående information om samlingsplats, tider, packlista mm.Bokning, betalning och villkor se: Våra villkor
PRISER
3700 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende inne på fjällstationerna i 3 nätter och en 3 rätters middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan)
Resterande belopp 3200 kr betalas senast 21 juni-22.

---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)

2400 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende i tält i 3 nätter och en middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan).
Resterande belopp 1900 kr betalas senast 21 juni-22.
---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)
Leds av:
Susanne Holmqvist
Certifierad Fjälledare
AVO Certifierad (Akut omhändertagande i vildmark)
Skicka bokningsförfrågan
På grund av våra säkerhetsrutiner vill vi att du först fyller i en bokningsförfrågan. Instruktioner för bokning och betalning skickas till dig i nästa steg via e-post.
1. Välj aktivitet
2. Förkunskaper vandring
3. Kontaktinformation deltagare
4. Våra villkor
Tack för din bokningsförfrågan! 
Vi återkommer till dig inom kort
Oj! Något gick fel. Kontrollera att alla fält som är markerade med en (*) är ifyllda och prova igen