Fjäll &  Frihet –Vandring mot ett enklare liv
Datum
7 - 10 September 2023
Längd
Flerdagars tur
Plats
Storulvåns Fjällstation
Pris
4990kr/person
Antal deltagare
10 st
Svårighetsgrad vandring
Lätt men krävande pga tid och höjdmeter
BOKA
21-24 juli 2022
Jämtlandstriangeln
Beskrivning
Det som ryms i vandringsryggsäcken är allt du behöver.

Du snörar på dig kängorna, lyfter blicken mot horisonten och justerar remmarna på ryggsäcken. Du har just lämnat stress, arbete och vardagssysslor bakom dig. Istället befinner du dig på en plats mitt ute i den jämtländska fjällvärlden omgiven av vidder och toppar – och allt du behöver för att leva gott bär du på ryggen. Du tar de första stegen framåt och påbörjar en fjällvandring som under fyra dagar kommer lära dig mer om dig fjällivet, tältturer, ute-matlagning och dig själv. Men kanske är det inte bara starten på en weekendvandring, kanske tar du just nu de första stegen mot ett enklare liv?
Susanne och Linda lämnade sina hem för att leva enklare liv med mindre, och för att spendera mer tid närmare naturen. Två människor, två resor med många likheter. Att ta det stora klivet, eller de små stegen för att påbörja en inre och yttre vandring mot ett enklare liv, är vad vår gemensamma fjällvandring i Jämtland vill inspirera till.
Upplägg:Det här är en fjällvandring på fyra dagar, 7-10/9, tillsammans med Susanne Vandraren och Linda Staaf. Vi startar och avslutar vid Storulvåns Fjällstation i Jämtland och kommer att vandra utanför de stora lederna. Övernattar gör vi i tält och maten lagar vi på friluftskök.

Det är vistelsen i fjällvärlden och känslan av att vi har allt vi behöver med oss som är det centrala för turen – här handlar det inte om att pressa fram på kort tid och tillryggalägga distanser bakom oss. Istället njuter vi av platserna och vandringen i sig. Vi kommer att vandra ca 8-15km per dag beroende på sträcka, väderförhållanden och gruppens önskemål och förmågor. Innan avfärd får ni som bokat ta del av två videos med tips inför vandringen. Den ena handlar om vad du behöver packa med dig och hur utrustningen hanteras på fjället. Den andra videon handlar om tips kring matlagning och middagstips. Dessutom kommer även att ha ett Zoom-möte online med möjlighet att ställa fler frågor direkt till oss. Om man förbereder sig väl innan och känner sig trygg inför vandringen så är det lättare att njuta av upplevelsen på fjället.

Om Susanne och Linda

Susanne “Susanne Vandraren”
Susanne blev utnämnd till Årets Äventyrare 2021 efter att ha levt ett helt år i en tipi på en öde ö i Jämtland. Men det var under hennes vandringar på fjället som en längtan av att klara sig med mindre växte: “Att gå med min ryggsäck och bära med mig endast det jag behöver för att överleva väcker verkligen en stark känsla av frihet hos mig. Jag ville behålla den känslan av frihet även när jag inte vandrar på fjället. Så jag började skala av i mitt liv. Gjorde mig av med prylar och tillslut även min lägenhet. Under ett år bodde jag i tältet på ön.
Numer bor hon i en camper, allt för att vara nära naturen och sig själv så mycket som möjligt. Med sig har hon sin ständige följeslagare, hunden Jason. Susanne är certifierad fjälledare och Jämtlandsfjällen är hennes hemmafjäll.
Linda Staaf
Linda är främst verksam i Östergötland där hon guidar vandrings- och kajakupplevelser vid Omberg och Vättern. Hon håller även i retreats med naturmeditation och leder workshops kring hållbar besöksnäring runt om i hela landet. Under de senaste åren har hon lämnat både bil och hus för att leva ett enklare liv. Hennes filosofi “Pura Vida” är en strävan mot att leva livet enklare, mer naturligt och ärligt. Det handlar om att våga följa hjärtat istället för normerna. Hon lockas av att leva livet endast med det hon verkligen behöver och njuter av att ha. Linda driver företaget Woods & Water of Sweden.

Praktisk information
Tider och datumSamling kl. 11.30 den 7 september utanför Storulvåns Fjällstation (parkering mot avgift finns här). Avslut ca kl. 15.00 den 10 september utanför Storulvåns Fjällstation. Om ni på egen hand vill boka en natt på Storulvåns Fjällstation innan eller efter vårvandring så går det utmärkt – se www.svenskaturistforeningen.se för mer information.

Detta ingår:Fyra dagars fjällvandring i Jämtland
Videomaterial med tips kring packning och mat får ni tillgång till i början av juli
Välkomstmöte online på Zoom en dryg vecka innan avfärd
Fjälledare och guider
PacklistaEn komplett packlista skickas till er som bokat turen.
Övergripande handlar det om:
- Kläder efter väder
- Tält, liggunderlag, sovsäck
- Personliga hygienartiklar
- Mugg, kåsa och bestick
- Friluftskök med valfritt bränsle
- Mat (vi tipsar och pratar vidare om detta med er som bokar)
- Vandringsryggsäck
- Vandringskängor
- Keps, solglasögon, mössa, vantar
- Litet första hjälpen-kit
Tillgänglighet och svårighet:Vi kommer att vandra ca 8-15km per dag beroende på förutsättningar i väder och gruppen. Vandringen sker till stora delar utanför de större lederna och kommer att vara bitvis teknisk i kuperad terräng.

FörkunskaperNi behöver inga tidigare erfarenheter av tältliv och utomhusmatlagning, men behöver kunna vandra i kuperad terräng med packning.

Detta ingår inteResan till och från Storulvåns Fjällstation. Måltider (men vi tipsar vi videos och online-möte om vad man kan ta med sig)

Hyra utrustning
Om du behöver hyra något inför fjällvandringen så rekommenderar vi att du tar kontakt med Outdoor Buddies i Åre (www.outdoorbuddies.se). Om ni förbokar det ni önskar hyra av dem, så kan vi hämta upp det och ta det med till Storulvån inför starten av vandringen.
AvbokningarAvbokningar fram till 60 dygn innan starten av aktiviteten:  90% av totalsumman återbetalas. Avbokningar 14 dygn innan starten av aktiviteten:  50% av totalsumman återbetalas. Avbokningar mindre än 3 dygn innan aktivitetsstart – ingen återbetalning. Vi rekommenderar att ni istället kontaktar ert försäkringsbolag för ev. ersättning.Kontakta oss!


Vid bokningsbekräftelsen skickas mer ingående information om samlingsplats, tider, packlista mm. Bokning, betalning och villkor.
PRISER
3700 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende inne på fjällstationerna i 3 nätter och en 3 rätters middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan)
Resterande belopp 3200 kr betalas senast 21 juni-22.

---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)

2400 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende i tält i 3 nätter och en middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan).
Resterande belopp 1900 kr betalas senast 21 juni-22.
---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)
Leds av:
Susanne Holmqvist
Certifierad Fjälledare
AVO Certifierad (Akut omhändertagande i vildmark)
Skicka bokningsförfrågan
På grund av våra säkerhetsrutiner vill vi att du först fyller i en bokningsförfrågan. Instruktioner för bokning och betalning skickas till dig i nästa steg via e-post.
1. Välj aktivitet
2. Förkunskaper vandring
3. Kontaktinformation deltagare
4. Våra villkor
Tack för din bokningsförfrågan! 
Vi återkommer till dig inom kort
Oj! Något gick fel. Kontrollera att alla fält som är markerade med en (*) är ifyllda och prova igen