FULLBOKAD
Fjällturen med extra lyx
Stug och tälttur
Datum
21-24 juli 2022
Längd
4 dagar
Plats
Jämtlandstriangeln
Pris
Bo inne 4600 kr (anmälningsavgift 700 kr)
Bo i tält 3300 kr (anmälningsavgift 700 kr)
Antal deltagare
8 st inne, 2 st tält
Svårighetsgrad vandring
Lätt men (krävande pga tid och höjdmeter)
BOKA
21-24 juli 2022
Jämtlandstriangeln
Beskrivning
Att vandra i  våra Svenska fjäll tillsammans är en härlig upplevelse. Vi delar minnen från turen med varandra och andra. Den här turen vill jag dela med er och få njutbara dagar på fjället. Jag har valt den här turen för att jag älskar dessa maffiga fjäll och hela turen är fantastiskt vacker. Till och med bilvägen upp till Storulvån är spektakulär och ett minne i sig. Visst vi kommer inte vara ensamma på leden, men det gör ingenting. När vi går där uppe bland snötäckta fjälltoppar, vackra fjällhedar och porlande vatten glömmer vi bort de andra människorna.

Den här turen är en passande tur för dig som kanske aldrig har fjällvandrat eller ens kanske inte varit i fjällen förr. Vi bor på fjällstationerna vid Sylarna och Blåhammaren. Skulle du hellre vilja testa på att bo i tält så går det också bra. Dock för att klara vandringen behöver du kunna vandra 15–22 km/dag (cirka 6–8 timmar) i kuperad terräng och med ryggsäckens vikt på ryggen (ca 10 kg om du bor inne och ca 20 kg om du bor i tält).

Så här ser turen ut
Dag 1Vi samlas vid Storulvåns fjällstation så fort transferbussarna anlänt från tågstationen i Duved. Exakta tider och övrig ingående info får ni efter anmälan.

Första dagens vandring är ca 16 km i lätt terräng efter led. Vi går över broar och spänger. Blommorna blommar på fjällhedarna och renarna är oftast i närheten. Vi gör stopp för fika och lunch som vi bär med oss i våra ryggsäckar. I blickfånget har vi under hela dagen hela det maffiga fjällmassivet Sylarna med dess skimrande glaciär. Väl framme vid Sylarnas fjällstation finns det rum färdiga för oss. Bastun är uppvärmd. I restaurangen går det att äta en god middag eller så finns det självhushåll så att du kan laga din middag själv. Du kan även boka för att äta frukost och köpa matsäck paket i restaurangen. Det finns även konserver eller liknande att köpa och tillaga själv.

Väljer du att bo i tält och det är första gången, hjälper jag dig att komma i ordning om det behövs. Jag kommer även hjälpa dig med utrustningslista inför vandringen.

Dag 2 Vi har kvar våra rum (och tältplatser) och beger oss ut på en dagsvandring runt Sylmassivet. Vart vi går får vädret styra men det finns massa vackra platser att upptäcka i detta område såsom Glaciärsjön eller Tempeldalen.

Dag 3Vi tar oss ca 22 km med stigning till Blåhammarens fjällstation. Stigningen känns i benen men vi kommer göra flera stopp, inte bara för att vila benen och för att äta, utan för att också ta fram våra kameror och fotografera. Vyerna är fantastiska och vandringen går lätt tack vare det. Vid Blåhammarens fjällstation är våra sängar redo och en välkänd lyxig fjäll- 3 rätters middag väntar på oss i restaurangen. Men innan dess vill vi förmodligen mjuka upp våra muskler i en varm bastu. Frukost och matsäcks paket går att boka i restaurangen eller självhushåll. Det finns även konserver eller liknande att köpa och tillaga själv.

Fina tältplatser finns men vi får räkna med att renarna strövar omkring runt tälten, då det här är Handölsdalens samebys renbetesmarker vi är på.

Dag 4Vi har packat ihop våra ryggsäckar för att bege oss sista 12 km ner mot Storulvåns fjällstation igen. Det går nedåt under hela förmiddagen, men med ögonen vilandes på fjällmassiven är vi lyckliga i hjärtat. De porlande bäckarna kommer följa med oss längs leden ner till ett vad. Vadet kan vara högt så att vi behöver ta av oss kängorna. Men det ingår oftast i en fjällvandring och är väldigt bra att träna på. Innan vadet äter vi också vår lunch, här finns det vindskydd och dass för den som behöver. Sista kilometrarna ner kommer vi känna att vi inte vill lämna dessa fjäll, så vi gör ett sista stopp och insuper ALLT innan vi kommer fram till Storulvåns fjällstation.

Här går det transferbussar tillbaka till Duveds tågstation där nattågen till Stockholm går. Du kan självklart boka någon natt extra på Storulvåns fjällstation för att fortsätta din vistelse i denna vackra fjällmiljö, men det står du isf för helt själv.
Praktisk information
Priserna gäller för dig som är medlem i STF skulle du inte vilja bli medlem är priset högre. I priset ingår boende inne på fjällstationerna resp tältplats (3 nätter) och 3 rättersmiddag på Blåhammarens fjällstation (dryck ingår ej). Vid bokningsbekräftelsen skickas mer ingående information om samlingstider, packlista mm. Resa till och från Storulvån ingår ej (kom ihåg att boka tåg i tid). Bokning, betalning och villkor se: Våra villkor
PRISER
3700 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende inne på fjällstationerna i 3 nätter och en 3 rätters middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan)
Resterande belopp 3200 kr betalas senast 21 juni-22.

---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)

2400 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende i tält i 3 nätter och en middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan).
Resterande belopp 1900 kr betalas senast 21 juni-22.
---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)
Leds av:
Susanne Holmqvist
Certifierad Fjälledare
AVO Certifierad (Akut omhändertagande i vildmark)
Skicka bokningsförfrågan
På grund av våra säkerhetsrutiner vill vi att du först fyller i en bokningsförfrågan. Instruktioner för bokning och betalning skickas till dig i nästa steg via e-post.
1. Välj aktivitet
2. Förkunskaper vandring
3. Kontaktinformation deltagare
4. Våra villkor
Tack för din bokningsförfrågan! 
Vi återkommer till dig inom kort
Oj! Något gick fel. Kontrollera att alla fält som är markerade med en (*) är ifyllda och prova igen