FULLBOKAD
Tälttur på Mullfjället
Tälttur
Datum
1/7-2/7
Längd
2 dagar
Plats
Mullfjället/Duved
Pris
2900 kr
Antal deltagare
8 st
Svårighetsgrad vandring
BOKA
21-24 juli 2022
Jämtlandstriangeln
Beskrivning
Att vandra i våra Svenska fjäll tillsammans är en härlig upplevelse. Vi delar minnen från turen med varandra och andra. Den här turen vill jag dela med er och få njutbara dagar i vår vackra natur.

Jag har valt ut en pärla i Västra Jämtlandsfjällen, Mullfjället som ligger väster om Åreskutan. Detta fjäll är magiskt att vandra på och vi kommer troligtvis få vara ensamma och njuta av naturen. Den här turen behöver man inte ha någon fjällvana för att ge sig ut på, däremot kommer ju ryggsäcken väga en del, så lite kondition och muskler kan behövas, för att få en njutbar tur. Har du ingen vana att tält hjälps vi åt. Skulle du behöva hyra grejer så finns det möjlighet på Outdoor Buddies i Åre.

Det går att ta sig med tåg, taxi, buss från Åre till Duved för att starta och avsluta turen. Men mer detaljerad information om det tar vi senare. Ni kommer även få packlistor om vad som behövs i god tid.

Dag 1Vi vår färd börjar genom fjällskogen, första delen är lättvandrad och efter en stig, men det går ju uppför så det känns i benen ändå. Om det inte är för blött i marken kommer vi gå förbi Forsavallarna där vi tar vår lunch. Efter lunch beger vi oss längre in mot Forsafjället och beroende på väder och vind hittar vi en fin lägerplats för natten. Men innan vi slår läger hinner vi med eftermiddagsfika med utsikt över Tännforsen.

Efter att alla fått upp sina tält och gjort sig i ordning- kanske tvättat av sig i en kall bäck. Äter vi en god middag tillsammans. Den varma maten består av grönsaker, ris med en härlig kryddning. Till det karvar vi torkat ren/älgkött. Det kan vara svårt att göra upp eld på fjället pga att det inte finns ved. Men det kan vara värt att bära några vedträn var i våra ryggsäckar för att få en mysig kväll vid brasan. Vid brasan berättar jag gärna om mina äventyr, bla om mitt år då jag bodde i tält på en ö i Indalsälven.

Dag 2På morgonen sköter var och en sin egna frukost och vi skall inte stressa iväg. Det kan ta lite tid att få ner all packning i ryggsäcken om man inte är van. Självklart finns jag där för att hjälpa till vid både uppsättning och nedtagning av tält om det skulle behövas.

Dagens vandring är inte lång i km men den kan vara krävande ändå för vi skall upp på Mullfjällets topp 1031 möh. Om vädret tillåter intas lunchen med en enastående utsikt från toppen. Innan vi är tillbaka vid start har vi hunnit med att andas fjälluft och gjort flera stopp för fotografering och fika. 

Turen kommer gå i lugnt tempo och det kommer inte vara kilometrarna som räknas utan det är tiden då vi får vara på det vackra höstfjället som är det viktigaste. Min känsla är att vi kommer vara lyckliga i hjärtat för att vi fått uppleva en säregen tur i en liten undangömd del av Åre.
Praktisk information
I priset ingår 1 middag och vedVid bokningsbekräftelsen skickas mer ingående information om samlingsplats, tider, packlista mm. Behöver du hyra utrustning går det bra att göra det på https://www.outdoorbuddies.se/ Bokning, betalning och villkor se:Våra villkor
PRISER
3700 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende inne på fjällstationerna i 3 nätter och en 3 rätters middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan)
Resterande belopp 3200 kr betalas senast 21 juni-22.

---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)

2400 kr är kostnaden för tur med certifierad fjällguide, boende i tält i 3 nätter och en middag (dryck ingår ej) på Blåhammarens fjällstation.
Anmälningsavgift 500 kr (återfås ej vid avanmälan).
Resterande belopp 1900 kr betalas senast 21 juni-22.
---
Betalning sker via swish 1234296174 eller bankgiro 5723-1227 (betalning sker i samband med bokningsbekräftelsen)
Leds av:
Susanne Holmqvist
Certifierad Fjälledare
AVO Certifierad (Akut omhändertagande i vildmark)
Skicka bokningsförfrågan
På grund av våra säkerhetsrutiner vill vi att du först fyller i en bokningsförfrågan. Instruktioner för bokning och betalning skickas till dig i nästa steg via e-post.
1. Välj aktivitet
2. Förkunskaper vandring
3. Kontaktinformation deltagare
4. Våra villkor
Tack för din bokningsförfrågan! 
Vi återkommer till dig inom kort
Oj! Något gick fel. Kontrollera att alla fält som är markerade med en (*) är ifyllda och prova igen